Nana Bugge Rasmussen

Nana Bugge Rasmussen
Mezzosopran

Uddannelse

Nana Bugge Rasmussen er født i København. Efter filosofi-studier ved Københavns Universitet, studerede hun sang ved Universität der Künste, Berlin, og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København.

Legater

Fra 2015 til 2017 var hun modtager af Statens Kunstfonds legat Den Unge Elite. I 2018 modtog hun Hvass Fondens rejselegat.

Opera

I 2012 sang hun for første gang ved Copenhagen Opera Festival. Her har hun siden optrådt i et bredt repertoire, senest i 2021 i forestillingen Nordkraft af Signe Lykke. Hun har flere gange været solist med det franske orkester Le Capriccio Francais under ledelse af Philippe Le Fèvre, bl.a. som Dido i operaen Dido og Aeneas af Purcell og senest i december 2019 som alt-solist i Händels Messias i Temple de Pentemont, Paris.
I 2019 sang hun yderligere bl.a. Cherubino i Den Åbne Operas Figaro-opsætning i Absalon, København; hun sang hovedrollen i uropførelsen af Jexper Holmens opera De Mørkeblå Lillakvinder, som åbnede Klang Festivalen i København og hun sang hovedrollen i Ars Augustas opførelse af Antonio Lottis opera Giove in Argo i Szczawno- Zdrój, Polen og Dresden, med Das Lausitzer Barockensemble.